Grillkull vs. Briketter


Den største forskjellen mellom kull og briketter er at briketter har en jevnere og høyere kvalitét, samt en lengre brenntid med jevnere varme. Briketter er å foretrekke når man griller større kjøttstykker eller til mange personer når man trenger en lengre glødetid. Kull har den fordelen at det raskere blir god glød for å kunne starte grillingen.

Tips for den beste gløden

Vær nøye med kvaliteten på kull/briketter. Velg en pose som er merket med et DIN-stempel eller CE som betyr at den oppfyller den europeiske standarden for grillkull/briketter.

Begynn aldri å grille før kullet eller brikettene har fått en askegrå overflate.

For best glød skal kullet/brikettene legges i en pyramide i grillskålen ved antenning. Når det gløder skikkelig, er det på tode å spre utover kullet/brikettene.

Det finnes flere forskjellige måter å tenne grillen. F.eks med en sikker og miljøvennlig eltenner eller tennblokk, Landmann Art.nr. 33911.

Selvsagt går det også an å bruke tennvetske, men vær nøye med at det er skikelig tennvetske og ikke noe annet.