12 "raske" tips ved grilling.


Når det er tid for å grille vil man jo komme igang så fort som mulig. Men for at resultatet skal bli skikkelig så bra, er det visse ting som er verdt å tenke på.

  1. Sørg for at grillristen er rengjort og tilstrekkelig varm før du begynner å grille.
  2. Ikke begynn å grille før kull eller briketter har fått en grå overflate.
  3. Gass avgir ingen farlige stoffer ved grilling. Når gass brenner avgis kun kulldioxid (CO2) og vanndamp, dvs. samme innhold som i vår egen utåndingsluft.
  4. Tørk av all overflødig marinade på kjøttet for å unngå flammer.
  5. Oppbevar ikke ugrillet kjøtt i sollys og varme.
  6. Snu kjøttet med tang, ikke stikk hull med gaffel.
  7. Salt kjøttet først når det har fått en grillskorpe. Ellers drar saltet ut kjøttsaften.
  8. Kjøtt med ben, feks. koteletter, trenger noe lengre tid på grillen, ellers blir ikke kjøttet ved benet ferdig.
  9. Legg aldri tilbake ferdiggrillet kjøtt på et fat med kjøttsaft og marinade. Det kan nemlig inneholde bakterier.
  10. Server helst ferdiggrillet kjøtt på varme tallerkner. Kjøttet mister lett sin spenst og karakter på en kald tallerken.
  11. Bruk gjerne en grillform i aluminium når du griller ømfintelige matretter, som feks. fisk.
  12. Til slutt: Vær nøye med hygienen. Det er Alfa og Omega.